Tid, tålamod och tillit

Skapat | oktober 3, 2014

”Tänk så lite jag visste om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tydliggörande pedagogik och kognitiva begränsningar när jag började jobba med ungdomar 2001” sa jag. ”Och tänk vad mycket vi har lärt oss på de här fyra åren med Navigatorporten!” sa Lasse. ”Ja, och tänk så mycket mer vi kommer att veta om tio år!” sa Urban.

Så börjar boken Tid, tålamod och tillit. Om Navigatorportens stöd till unga kognitiva funktionsnedsättningar som Tranquist Utvärdering har tagit fram på uppdrag av Karlshamns kommun.

Klicka här för att läsa Tid, tålamod och tillit »

Photo

 

 

 

 

 

 

 

 

Navigatorporten är är ett projekt har drivits av Karlshamns kommun sedan 2011 med finansiellt stöd från Europeiska Socialfonden (ESF). Huvudsyftet med Navigatorporten är att hjälpa unga personer med särskilda svårigheter, framför allt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, att komma in på arbetsmarknaden. Genom denna verksamhet ska ungdomar kunna erbjudas stöd som utgår från deras förutsättningar oavsett var de finns i myndighetssystemet.

I boken Tid, tålamod och tillit beskrivs de arbetssätt som utvecklats inom ramen för projektet.

Boken är tänkt att fungera som inspiration till bland annat:

* Politiker och chefer: för att reflektera över vikten av långsiktighet, både i ordinarie verksamhet och i planerade projekt.

* Verksamheter och projekt som vill kognitivanpassa: det som är nödvändigt för dem med kognitiva begränsningar är bra för ALLA! Tydlighet och struktur, ta ingenting för självklart.

* Personer med någon funktionsnedsättning: du är unik, men genom andras berättelse kanske du känner igen dig och kan be om den hjälp som passar dig?

 

Klicka här för att läsa Tid, tålamod och tillit »

Vill du läsa Tid, tålamod och tillit i tryckt format, hör gärna av dig till oss!

Klicka här för att läsa fler nyheter »